Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme paprikou, pepřem a solí, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou bramboru a česnek, dolijeme zbytkem vroucí vody a vaříme. Jak budou brambory měkké, polévku zahustíme moukou.
Pozn. Když dáme méně točeného salámu, přidáme kostku masoxu, protože chuť salámu nemusí být dostačující a polévka je pak absolutně bez chuti.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské