domácí gulášová polévka

2.67

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks brambory
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek podle chuti
    • sádlo
    • hladká mouka na zahuštění
    • pepř mletý
    • 200
      g točený salám

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme paprikou, pepřem a solí, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou bramboru a česnek, dolijeme zbytkem vroucí vody a vaříme. Jak budou brambory měkké, polévku zahustíme moukou.
  • Pozn. Když dáme méně točeného salámu, přidáme kostku masoxu, protože chuť salámu nemusí být dostačující a polévka je pak absolutně bez chuti.

Podobné recepty

Doporučujeme