Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme paprikou, pepřem a solí, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou bramboru a česnek, dolijeme zbytkem vroucí vody a vaříme. Jak budou brambory měkké, polévku zahustíme moukou.
Pozn. Když dáme méně točeného salámu, přidáme kostku masoxu, protože chuť salámu nemusí být dostačující a polévka je pak absolutně bez chuti.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky