Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme v těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným v troše vody, sypeme mákem a solí. Pečeme dozlatova na 150–200 °C.
Pokud použijeme sušené droždí, nasypeme ho přímo do mouky, rozmícháme. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v těsto.
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou