Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme v těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným v troše vody, sypeme mákem a solí. Pečeme dozlatova na 150–200 °C.
Pokud použijeme sušené droždí, nasypeme ho přímo do mouky, rozmícháme. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v těsto.
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí