Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme v těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným v troše vody, sypeme mákem a solí. Pečeme dozlatova na 150–200 °C.
Pokud použijeme sušené droždí, nasypeme ho přímo do mouky, rozmícháme. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v těsto.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík