Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme v těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným v troše vody, sypeme mákem a solí. Pečeme dozlatova na 150–200 °C.
Pokud použijeme sušené droždí, nasypeme ho přímo do mouky, rozmícháme. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v těsto.
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech