Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit – nepotřebujeme mouku na podsypání.
Těsto vyndáme a začneme z něj ukrajovat malé kousky, ze kterých vyválíme válečky asi o průměru 0,5 cm a délce 20 cm. Vezmeme vždy dva válečky, přiložíme je k sobě tak, aby tvořily tvar písmene T a začneme plést, jako když navolno pleteme copánek. Přebytečné těsto ukrojíme a položíme na plech vymazaný sádlem. Houstičky pomažeme sádlem – i uvnitř copánků v mezerách. Osolíme a dáme péct na 250 stupňů. Jakmile houstičky začnou růžovět, vyndáme je a znovu pomažeme sádlem. Necháme vychladnout pod utěrkou.
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem