Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit – nepotřebujeme mouku na podsypání.
Těsto vyndáme a začneme z něj ukrajovat malé kousky, ze kterých vyválíme válečky asi o průměru 0,5 cm a délce 20 cm. Vezmeme vždy dva válečky, přiložíme je k sobě tak, aby tvořily tvar písmene T a začneme plést, jako když navolno pleteme copánek. Přebytečné těsto ukrojíme a položíme na plech vymazaný sádlem. Houstičky pomažeme sádlem – i uvnitř copánků v mezerách. Osolíme a dáme péct na 250 stupňů. Jakmile houstičky začnou růžovět, vyndáme je a znovu pomažeme sádlem. Necháme vychladnout pod utěrkou.
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě