Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit – nepotřebujeme mouku na podsypání.
Těsto vyndáme a začneme z něj ukrajovat malé kousky, ze kterých vyválíme válečky asi o průměru 0,5 cm a délce 20 cm. Vezmeme vždy dva válečky, přiložíme je k sobě tak, aby tvořily tvar písmene T a začneme plést, jako když navolno pleteme copánek. Přebytečné těsto ukrojíme a položíme na plech vymazaný sádlem. Houstičky pomažeme sádlem – i uvnitř copánků v mezerách. Osolíme a dáme péct na 250 stupňů. Jakmile houstičky začnou růžovět, vyndáme je a znovu pomažeme sádlem. Necháme vychladnout pod utěrkou.
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem