Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit – nepotřebujeme mouku na podsypání.
Těsto vyndáme a začneme z něj ukrajovat malé kousky, ze kterých vyválíme válečky asi o průměru 0,5 cm a délce 20 cm. Vezmeme vždy dva válečky, přiložíme je k sobě tak, aby tvořily tvar písmene T a začneme plést, jako když navolno pleteme copánek. Přebytečné těsto ukrojíme a položíme na plech vymazaný sádlem. Houstičky pomažeme sádlem – i uvnitř copánků v mezerách. Osolíme a dáme péct na 250 stupňů. Jakmile houstičky začnou růžovět, vyndáme je a znovu pomažeme sádlem. Necháme vychladnout pod utěrkou.
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)