Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit – nepotřebujeme mouku na podsypání.
Těsto vyndáme a začneme z něj ukrajovat malé kousky, ze kterých vyválíme válečky asi o průměru 0,5 cm a délce 20 cm. Vezmeme vždy dva válečky, přiložíme je k sobě tak, aby tvořily tvar písmene T a začneme plést, jako když navolno pleteme copánek. Přebytečné těsto ukrojíme a položíme na plech vymazaný sádlem. Houstičky pomažeme sádlem – i uvnitř copánků v mezerách. Osolíme a dáme péct na 250 stupňů. Jakmile houstičky začnou růžovět, vyndáme je a znovu pomažeme sádlem. Necháme vychladnout pod utěrkou.
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem