Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát. Maso se nasolí (na 1 kg masa 20 g soli), k vepřovému přidáme ještě 1 g cukru. Obě masa necháme zvlášť v lednici odležet tři dny.
Po 3 dnech maso smícháme a přidáme vodu a uvedené koření.
Pozn. Koření se v receptu počítá na 1 kg všeho masa, tzn. na 1 kg masa: 3 g mletého pepře, 1 g mletého kmínu, 1 g třeného česneku, paprika 1/2 g, voda cca 80 ml.
Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při 60 °C asi 5–6 hodin.
Při uzení dřevo musí být řádně vyschlé a nesmí na něm být žádná kůra, nebo maso zhořkne a chytne pachuť.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou