Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát. Maso se nasolí (na 1 kg masa 20 g soli), k vepřovému přidáme ještě 1 g cukru. Obě masa necháme zvlášť v lednici odležet tři dny.
Po 3 dnech maso smícháme a přidáme vodu a uvedené koření.
Pozn. Koření se v receptu počítá na 1 kg všeho masa, tzn. na 1 kg masa: 3 g mletého pepře, 1 g mletého kmínu, 1 g třeného česneku, paprika 1/2 g, voda cca 80 ml.
Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při 60 °C asi 5–6 hodin.
Při uzení dřevo musí být řádně vyschlé a nesmí na něm být žádná kůra, nebo maso zhořkne a chytne pachuť.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka