Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát. Maso se nasolí (na 1 kg masa 20 g soli), k vepřovému přidáme ještě 1 g cukru. Obě masa necháme zvlášť v lednici odležet tři dny.
Po 3 dnech maso smícháme a přidáme vodu a uvedené koření.
Pozn. Koření se v receptu počítá na 1 kg všeho masa, tzn. na 1 kg masa: 3 g mletého pepře, 1 g mletého kmínu, 1 g třeného česneku, paprika 1/2 g, voda cca 80 ml.
Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při 60 °C asi 5–6 hodin.
Při uzení dřevo musí být řádně vyschlé a nesmí na něm být žádná kůra, nebo maso zhořkne a chytne pachuť.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot