Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát. Maso se nasolí (na 1 kg masa 20 g soli), k vepřovému přidáme ještě 1 g cukru. Obě masa necháme zvlášť v lednici odležet tři dny.
Po 3 dnech maso smícháme a přidáme vodu a uvedené koření.
Pozn. Koření se v receptu počítá na 1 kg všeho masa, tzn. na 1 kg masa: 3 g mletého pepře, 1 g mletého kmínu, 1 g třeného česneku, paprika 1/2 g, voda cca 80 ml.
Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při 60 °C asi 5–6 hodin.
Při uzení dřevo musí být řádně vyschlé a nesmí na něm být žádná kůra, nebo maso zhořkne a chytne pachuť.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem