Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby hmota byla spíš tužší. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto zabalíme do pevné (ne hrubé!) látky a pořádně svážeme. Necháme těstu trochu místa, při vaření nám nakyne! Vaříme zhruba 20 minut.
Já osobně se přesvědčuji o tom, zda je knedlík hotov tak, že po 20 minutách ho vyndám, rozvážu a špejli píchnu doprostřed. Pokud se na špejli těsto přilepí, rychle svážu a dám ještě chvíli povařit. Pokud se vám knedlík povede, budu velmi ráda.
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky