Pytlíček bramborové kaše (bývá mezi 10–13 dkg) rozbalíme a nasypeme do mísy. Pode návodu na obalu vytvoříme bramborovou kaši. Když má kašička správnou konzistenci, přidáváme hrubou mouku. Mícháme. Správné množství mouky poznáme tak, že má konzistenci jako linecké těsto. U každé kašičky to bývá jiné.
Přidáme špetku soli a koření, aby byly kroketky dobré. Máme-li, nakrájíme do těsta najemno pažitku. Potom vyválíme kuličky 2–3 cm v průměru. Smažíme na pánvičce s olejem a obracíme, aby nebyly spálené. Smažíme do červeno-zlatova.
Výborné domácí kroketky – tenhle recept jsem vymyslela náhodou, měla jsem chuť na krokety, ale v mrazáku žádné nebyly a v krámu bylo zavřeno. Všem moc chutnaly.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem