Pytlíček bramborové kaše (bývá mezi 10–13 dkg) rozbalíme a nasypeme do mísy. Pode návodu na obalu vytvoříme bramborovou kaši. Když má kašička správnou konzistenci, přidáváme hrubou mouku. Mícháme. Správné množství mouky poznáme tak, že má konzistenci jako linecké těsto. U každé kašičky to bývá jiné.
Přidáme špetku soli a koření, aby byly kroketky dobré. Máme-li, nakrájíme do těsta najemno pažitku. Potom vyválíme kuličky 2–3 cm v průměru. Smažíme na pánvičce s olejem a obracíme, aby nebyly spálené. Smažíme do červeno-zlatova.
Výborné domácí kroketky – tenhle recept jsem vymyslela náhodou, měla jsem chuť na krokety, ale v mrazáku žádné nebyly a v krámu bylo zavřeno. Všem moc chutnaly.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou