Pytlíček bramborové kaše (bývá mezi 10–13 dkg) rozbalíme a nasypeme do mísy. Pode návodu na obalu vytvoříme bramborovou kaši. Když má kašička správnou konzistenci, přidáváme hrubou mouku. Mícháme. Správné množství mouky poznáme tak, že má konzistenci jako linecké těsto. U každé kašičky to bývá jiné.
Přidáme špetku soli a koření, aby byly kroketky dobré. Máme-li, nakrájíme do těsta najemno pažitku. Potom vyválíme kuličky 2–3 cm v průměru. Smažíme na pánvičce s olejem a obracíme, aby nebyly spálené. Smažíme do červeno-zlatova.
Výborné domácí kroketky – tenhle recept jsem vymyslela náhodou, měla jsem chuť na krokety, ale v mrazáku žádné nebyly a v krámu bylo zavřeno. Všem moc chutnaly.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka