Domácí krokety

2.42

hodnoceno: 12
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • mléko
    • pažitka
    • pepř mletý
    • koření gyros a bazalka
    • mouka
    • 1
      balíček bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  • Pytlíček bramborové kaše (bývá mezi 10–13 dkg) rozbalíme a nasypeme do mísy. Pode návodu na obalu vytvoříme bramborovou kaši. Když má kašička správnou konzistenci, přidáváme hrubou mouku. Mícháme. Správné množství mouky poznáme tak, že má konzistenci jako linecké těsto. U každé kašičky to bývá jiné.
  • Přidáme špetku soli a koření, aby byly kroketky dobré. Máme-li, nakrájíme do těsta najemno pažitku. Potom vyválíme kuličky 2–3 cm v průměru. Smažíme na pánvičce s olejem a obracíme, aby nebyly spálené. Smažíme do červeno-zlatova.
  • Výborné domácí kroketky – tenhle recept jsem vymyslela náhodou, měla jsem chuť na krokety, ale v mrazáku žádné nebyly a v krámu bylo zavřeno. Všem moc chutnaly.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme