Pytlíček bramborové kaše (bývá mezi 10–13 dkg) rozbalíme a nasypeme do mísy. Pode návodu na obalu vytvoříme bramborovou kaši. Když má kašička správnou konzistenci, přidáváme hrubou mouku. Mícháme. Správné množství mouky poznáme tak, že má konzistenci jako linecké těsto. U každé kašičky to bývá jiné.
Přidáme špetku soli a koření, aby byly kroketky dobré. Máme-li, nakrájíme do těsta najemno pažitku. Potom vyválíme kuličky 2–3 cm v průměru. Smažíme na pánvičce s olejem a obracíme, aby nebyly spálené. Smažíme do červeno-zlatova.
Výborné domácí kroketky – tenhle recept jsem vymyslela náhodou, měla jsem chuť na krokety, ale v mrazáku žádné nebyly a v krámu bylo zavřeno. Všem moc chutnaly.
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)