Korpus: Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva.
Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta.
Na závěr lehce vmícháme sníh.
Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané kulaté formy o průměru cca 24 cm. Pečeme při teplotě 175 °C asi 30 minut.
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje).
Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní misy. Dáme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Pokud se tak stane, vraťte na místo vydloubnuté těsto.
Náplň: smísíme cukr, ztužovač a nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Do téměř ušlehané šlehačky vsypeme tuto směs a došleháme.
Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček.
Namačkáme na něj jemně rozdrobený vnitřek korpusu.
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink – klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto: Oddělíme si žloutky od…
více o Domácí krtkův dort na plechu
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky