Korpus: Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva.
Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta.
Na závěr lehce vmícháme sníh.
Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané kulaté formy o průměru cca 24 cm. Pečeme při teplotě 175 °C asi 30 minut.
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje).
Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní misy. Dáme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Pokud se tak stane, vraťte na místo vydloubnuté těsto.
Náplň: smísíme cukr, ztužovač a nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Do téměř ušlehané šlehačky vsypeme tuto směs a došleháme.
Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček.
Namačkáme na něj jemně rozdrobený vnitřek korpusu.
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink – klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto: Oddělíme si žloutky od…
více o Domácí krtkův dort na plechu
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku