Korpus: Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva.
Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta.
Na závěr lehce vmícháme sníh.
Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané kulaté formy o průměru cca 24 cm. Pečeme při teplotě 175 °C asi 30 minut.
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje).
Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní misy. Dáme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Pokud se tak stane, vraťte na místo vydloubnuté těsto.
Náplň: smísíme cukr, ztužovač a nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Do téměř ušlehané šlehačky vsypeme tuto směs a došleháme.
Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček.
Namačkáme na něj jemně rozdrobený vnitřek korpusu.
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink – klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto: Oddělíme si žloutky od…
více o Domácí krtkův dort na plechu
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra