Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Nožem těsto zpracováváme, pak hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto.
Z těsta vykrajujeme obdélníčky asi 5×7 cm široké a vaříme ve velkém množství mírně osolené vody doměkka. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Poté lasagne vrstvíme s různými náplněmi podle daného receptu.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem