3.08
Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté… více o Listové těsto
Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná. Pak skoro zmrzlé máslo nastrouháme do důlku v mouce, lehce… více o Listové těsto – rychlé
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Jídlo spojuje. Důkazem toho je gastronomický festival F.O.O.D. piknik, na kterém se poslední… Celý článek
Nepečené dezerty se hodí kdykoli, obzvlášť teď, když je stále horko a navíc ještě dozrává… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso… více o Rychlá svíčková
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,… více o Bramboráky z kyselého zelí
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto… více o Míša řezy bez mouky
Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle,… více o Smetanové kremrole
Uvařenou cizrnu smícháme s nakrájenými rajčaty a ostatními surovinami, zalejeme dopředu připravenou zálivkou a… více o Barevná cizrnová směs s olivami
HERU rozehřejeme, přidáme vodu, cukr, vanilkový cukr a kakao, promícháme. Když se cukr rozpustí, odebereme 1 sklenici … více o Zákusek „šup do trouby“
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je… více o Játra na cibulce a slanině
Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na… více o Červená omáčka na špagety z českých surovin
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solit… více o Pikantní rybí filé se sýrem
* cuketu oškrábeme a nakrájíme na cca 0,5 cm kolečka * rozšleháme a osolíme vajíčka * obalíme kolečka cukety v mouce,… více o Řízky z cukety
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky… více o Nudlová polévka s mrkví
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve… více o Amasaké s pudinkem a ovocem