Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixérem začneme mixovat. Postupně přiléváme olej, až nám hmota pěkně zhoustne. Dle chuti okořeníme, přidáme worcesterovou omáčku a popřípadě cukr.
Z této majonézy můžeme vyrobit i domácí tatarskou omáčku – přistrouháme okurku a cibulku.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri