Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixérem začneme mixovat. Postupně přiléváme olej, až nám hmota pěkně zhoustne. Dle chuti okořeníme, přidáme worcesterovou omáčku a popřípadě cukr.
Z této majonézy můžeme vyrobit i domácí tatarskou omáčku – přistrouháme okurku a cibulku.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu