Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixérem začneme mixovat. Postupně přiléváme olej, až nám hmota pěkně zhoustne. Dle chuti okořeníme, přidáme worcesterovou omáčku a popřípadě cukr.
Z této majonézy můžeme vyrobit i domácí tatarskou omáčku – přistrouháme okurku a cibulku.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete