Domácí marcipán od paní Jany

3.64

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g moučkový cukr
    • 6
      lžíce med tuhý
    • 60
      g ztužený tuk nechat změknout
    • 400
      g sušené mléko
    • 1
      lžička mandlová tresť

Postup přípravy receptu

  • Smícháme všechny suroviny a pečlivě prohněteme těsto. Nakonec rozpustíme pár zrníček potravinářského barviva ve třech kapičkách vody a potom teprve obarvíme a znovu prohněteme.
  • Uložíme v celofánu do lednice a necháme ztuhnout.
  • Můžeme si marcipán připravit několik týdnů dopředu a dát ho do mrazáku třeba před Vánoci. Při samotném tvarování podsypeme moučkovým cukrem a válíme přes celofán.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: