Smícháme všechny suroviny a pečlivě prohněteme těsto. Nakonec rozpustíme pár zrníček potravinářského barviva ve třech kapičkách vody a potom teprve obarvíme a znovu prohněteme.
Uložíme v celofánu do lednice a necháme ztuhnout.
Můžeme si marcipán připravit několik týdnů dopředu a dát ho do mrazáku třeba před Vánoci. Při samotném tvarování podsypeme moučkovým cukrem a válíme přes celofán.
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda