Smícháme všechny suroviny a pečlivě prohněteme těsto. Nakonec rozpustíme pár zrníček potravinářského barviva ve třech kapičkách vody a potom teprve obarvíme a znovu prohněteme.
Uložíme v celofánu do lednice a necháme ztuhnout.
Můžeme si marcipán připravit několik týdnů dopředu a dát ho do mrazáku třeba před Vánoci. Při samotném tvarování podsypeme moučkovým cukrem a válíme přes celofán.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy