Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni vařit hodinu a půl. Slít vodu.
Troubu na 140 C. Cibuli na drobno, do zapékací nádoby rozložit polovinu fazolí, na ně uzené maso, cibuli, a pak zase fazole. Všechno utlačit. V kastrolu smíchat 100 ml vody z fazolí a zbývající ingredience. Zamíchat a míchat, dokud se cukr nerozpustí, pak tím polít fazole. Přilít tolik vody, aby byly těsně potopené. Na vrch naskládat uzený špek. Péct 4 hodiny, v polovině doby vše promíchat, a pak míchat každou půlhodinu.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami