Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni vařit hodinu a půl. Slít vodu.
Troubu na 140 C. Cibuli na drobno, do zapékací nádoby rozložit polovinu fazolí, na ně uzené maso, cibuli, a pak zase fazole. Všechno utlačit. V kastrolu smíchat 100 ml vody z fazolí a zbývající ingredience. Zamíchat a míchat, dokud se cukr nerozpustí, pak tím polít fazole. Přilít tolik vody, aby byly těsně potopené. Na vrch naskládat uzený špek. Péct 4 hodiny, v polovině doby vše promíchat, a pak míchat každou půlhodinu.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem