Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni vařit hodinu a půl. Slít vodu.
Troubu na 140 C. Cibuli na drobno, do zapékací nádoby rozložit polovinu fazolí, na ně uzené maso, cibuli, a pak zase fazole. Všechno utlačit. V kastrolu smíchat 100 ml vody z fazolí a zbývající ingredience. Zamíchat a míchat, dokud se cukr nerozpustí, pak tím polít fazole. Přilít tolik vody, aby byly těsně potopené. Na vrch naskládat uzený špek. Péct 4 hodiny, v polovině doby vše promíchat, a pak míchat každou půlhodinu.
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,…
více o Lenčina skvělá rajská omáčka
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem