Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni vařit hodinu a půl. Slít vodu.
Troubu na 140 C. Cibuli na drobno, do zapékací nádoby rozložit polovinu fazolí, na ně uzené maso, cibuli, a pak zase fazole. Všechno utlačit. V kastrolu smíchat 100 ml vody z fazolí a zbývající ingredience. Zamíchat a míchat, dokud se cukr nerozpustí, pak tím polít fazole. Přilít tolik vody, aby byly těsně potopené. Na vrch naskládat uzený špek. Péct 4 hodiny, v polovině doby vše promíchat, a pak míchat každou půlhodinu.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky