Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni vařit hodinu a půl. Slít vodu.
Troubu na 140 C. Cibuli na drobno, do zapékací nádoby rozložit polovinu fazolí, na ně uzené maso, cibuli, a pak zase fazole. Všechno utlačit. V kastrolu smíchat 100 ml vody z fazolí a zbývající ingredience. Zamíchat a míchat, dokud se cukr nerozpustí, pak tím polít fazole. Přilít tolik vody, aby byly těsně potopené. Na vrch naskládat uzený špek. Péct 4 hodiny, v polovině doby vše promíchat, a pak míchat každou půlhodinu.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem