Domácí pečené fazole

3.17

hodnoceno: 23
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 200
      g uzené maso
    • 1
      špetka pepř celý čerstvě mletý
    • 500
      g fazole
    • 60
      g melasa cukr s melasou
    • 100
      g uzený špek
    • 80
      g rajský protlak nebo kečup

Postup přípravy receptu

  • Fazole nechat namočit přes noc.
  • Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni vařit hodinu a půl. Slít vodu.
  • Troubu na 140 C. Cibuli na drobno, do zapékací nádoby rozložit polovinu fazolí, na ně uzené maso, cibuli, a pak zase fazole. Všechno utlačit. V kastrolu smíchat 100 ml vody z fazolí a zbývající ingredience. Zamíchat a míchat, dokud se cukr nerozpustí, pak tím polít fazole. Přilít tolik vody, aby byly těsně potopené. Na vrch naskládat uzený špek. Péct 4 hodiny, v polovině doby vše promíchat, a pak míchat každou půlhodinu.
  • Podávat teplé.
Zařazení: Přílohy Luštěnina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: