Do půlky vlažného mléka vsypeme droždí, cukr a lžíci mouky. Zamícháme, aby vznikl kvásek. Zbytek mouky osolíme, přidáme žloutek, zbytek mléka, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto pořádně zpracujeme – má být tuhé. Necháme několik hodin vykynout.
Z těsta vyválíme tenké plátky, vykrojíme do trojúhelníku a rolujeme ke špičce. Necháme ještě pěkně nakynout, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme kmínem, mákem či solí. Pečeme v troubě 20–30 minut na 200–220 stupňů.
Aby bylo pečivo tak dobré, jako kupované, je dobré použít místo mléka vodu a místo másla olej.
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti