Do půlky vlažného mléka vsypeme droždí, cukr a lžíci mouky. Zamícháme, aby vznikl kvásek. Zbytek mouky osolíme, přidáme žloutek, zbytek mléka, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto pořádně zpracujeme – má být tuhé. Necháme několik hodin vykynout.
Z těsta vyválíme tenké plátky, vykrojíme do trojúhelníku a rolujeme ke špičce. Necháme ještě pěkně nakynout, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme kmínem, mákem či solí. Pečeme v troubě 20–30 minut na 200–220 stupňů.
Aby bylo pečivo tak dobré, jako kupované, je dobré použít místo mléka vodu a místo másla olej.
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice