Příprava těsta: Hladkou mouku vysypeme do misky, k ní pak přisypeme moučkový cukr a med s tukem. Zamícháme, pak nasypeme 3/4 sáčku jedlé sody, 1/2 sáčku koření medový perník a nakonec přidáme jedno vejce.
Všechny suroviny zpracujeme dohromady. Na noc necháme těsto odležet.
Rozválíme těsto a vykrájíme požadované tvary. Pečeme při 180 °C.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví