Příprava těsta: Hladkou mouku vysypeme do misky, k ní pak přisypeme moučkový cukr a med s tukem. Zamícháme, pak nasypeme 3/4 sáčku jedlé sody, 1/2 sáčku koření medový perník a nakonec přidáme jedno vejce.
Všechny suroviny zpracujeme dohromady. Na noc necháme těsto odležet.
Rozválíme těsto a vykrájíme požadované tvary. Pečeme při 180 °C.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník