Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá se ve studeném místě několik dní odpočinouti. Potom se odváží. Na každou libru těsta 1 žloutek a 10 g amonia. Těsto se dobře vyhněte. Pak je rozválíme na silnější plát a vypracujeme různé tvary – srdce, koníky nebo i menší perníčky. Pečeme v teplé troubě.
Před pečením je můžeme potřít vejcem a zdobit ořechy, mandlemi nebo po upečení polevou bílkovou.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové