Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá se ve studeném místě několik dní odpočinouti. Potom se odváží. Na každou libru těsta 1 žloutek a 10 g amonia. Těsto se dobře vyhněte. Pak je rozválíme na silnější plát a vypracujeme různé tvary – srdce, koníky nebo i menší perníčky. Pečeme v teplé troubě.
Před pečením je můžeme potřít vejcem a zdobit ořechy, mandlemi nebo po upečení polevou bílkovou.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou