Mouku smícháme s vodou a droždím, přidáme sůl, trochu oleje a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme cca 150 g bochánky a necháme je odpočinout. Bochánky vytahujeme a tvarujeme rukou do tvaru pizzy. Potřeme tomatovou omáčkou, okořeníme oreganem a bazalkou, posypeme strouhanou mozzarellou. Na tento základ položíme šunku na drobné plátky a dáme péct na pečicí papír do předehřáté trouby na 220 stupňů cca 10 minut.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu