Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme 20 vykynout na teplém místě.
Mezitím co nám těsto kyne tak si připravíme "sugo" pomocí loupaných rajčat v plechovce které běžně koupíte v každém supermarketu. S pomocí tyčového mixéru si v nějaké misce rozmícháme polovinu plechovky loupaných rajčat, přidáme stroužek česneku, sůl, oregano a dvě lžičky olivového oleje a vše rozmixujeme.
Nastrouháme si mozzarelu (když bude hodně měkká, nakrájíme na plátky), cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Když už máme připravený suroviny, můžeme se pustit do díla.
Těsto si připravíme na pracovní plochu a pomocí válečku vyválíme, dáme na pekáč, pomažeme tak 1-2mm vrstvou "suga“, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky pizza šunky a choriza a plátky cibule zasypeme zbytkem sýra a dáme péct při 200 - 250 stupních.
Tip: Pokavaď zvolíte pizzu, jako občerstvení pro své přátele můžete udělat minipizzi.
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem