Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme 20 vykynout na teplém místě.
Mezitím co nám těsto kyne tak si připravíme "sugo" pomocí loupaných rajčat v plechovce které běžně koupíte v každém supermarketu. S pomocí tyčového mixéru si v nějaké misce rozmícháme polovinu plechovky loupaných rajčat, přidáme stroužek česneku, sůl, oregano a dvě lžičky olivového oleje a vše rozmixujeme.
Nastrouháme si mozzarelu (když bude hodně měkká, nakrájíme na plátky), cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Když už máme připravený suroviny, můžeme se pustit do díla.
Těsto si připravíme na pracovní plochu a pomocí válečku vyválíme, dáme na pekáč, pomažeme tak 1-2mm vrstvou "suga“, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky pizza šunky a choriza a plátky cibule zasypeme zbytkem sýra a dáme péct při 200 - 250 stupních.
Tip: Pokavaď zvolíte pizzu, jako občerstvení pro své přátele můžete udělat minipizzi.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem