Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme 20 vykynout na teplém místě.
Mezitím co nám těsto kyne tak si připravíme "sugo" pomocí loupaných rajčat v plechovce které běžně koupíte v každém supermarketu. S pomocí tyčového mixéru si v nějaké misce rozmícháme polovinu plechovky loupaných rajčat, přidáme stroužek česneku, sůl, oregano a dvě lžičky olivového oleje a vše rozmixujeme.
Nastrouháme si mozzarelu (když bude hodně měkká, nakrájíme na plátky), cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Když už máme připravený suroviny, můžeme se pustit do díla.
Těsto si připravíme na pracovní plochu a pomocí válečku vyválíme, dáme na pekáč, pomažeme tak 1-2mm vrstvou "suga“, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky pizza šunky a choriza a plátky cibule zasypeme zbytkem sýra a dáme péct při 200 - 250 stupních.
Tip: Pokavaď zvolíte pizzu, jako občerstvení pro své přátele můžete udělat minipizzi.
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany