Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm a potřeme máslem.
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) a stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
Rohlíky dáme na vymazaný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme a pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka